Λυγινού 20α, 18539, Πειραιάς
213 043 72 43

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization (SEO)

Το Search Engine Optimization(SEO) είναι ένα σύνολο τεχνικών με στόχο την υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Όσο πιό ψηλά εμφανίζεται μια ιστοσελίδα τόσο περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες της και οι δυνητικοί της πελάτες.

Το επιτυχημένο Search Engine Optimization προϋποθέτει τη στενή συνεργασία του υπεύθυνου προώθησης ιστοσελίδων με το τμήμα marketing, τους υπεύθυνους των social media, καθώς και τον webmaster της ιστοσελίδας.

Η επένδυση στο SEO θα αυξήσει τη δωρεάν, στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα σας χωρίς κόστος ανά κλικ (όπως στις καμπάνιες Google AdWords).

  • ΓΙΑΤΙ SEO
  • EXTRA
Γιατί το SEO είναι απαραίτητο;

Τι νόημα έχει ένα όμορφο και λειτουργικό website εάν κανείς δεν μπορεί να το βρει; Θα δημιουργούσατε μια σύγχρονη επιχείρηση σε ένα αποκλεισμένο μέρος χωρίς δρόμους; Τότε γιατί να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα χωρίς να εξασφαλίσετε ότι σε αυτήν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι αναζητούν κάτι σχετικό με τις υπηρεσίες σας;

Το Search Engine Optimization μετά την έλευση του Penguin

Ότι ξέραμε μέχρι σήμερα για το Search Engine Optimization θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Αλλάζει πλήρως η φιλοσοφία του. Πλέον κατάταξη στην πρώτη σελίδα θα έχουν οι ιστότοποι οι οποίοι επιτυγχάνουν υψηλή βαθμολογία σε μια σειρά από κρίσιμες παραμέτρους. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Περιεχόμενο ιστοσελίδας

Θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον και να ανανεώνεται τακτικά. Να αφορά στις αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου. Κάθε σελίδα περιεχομένου να αφορά σε μια ξεκάθαρη ενότητα. Η γλώσσα γραφής να είναι φυσική και το κείμενο εύκολα αναγνώσιμο.

Τεχνική υποδομή  ιστοσελίδας

Θα πρέπει να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Ο καθαρός κώδικας, η χρήση εξωτερικών αρχείων για CSS και Javascript, η χρήση του rel=”canonical”, η αξιοπιστία του server στον οποίο φιλοξενείται η ιστοσελίδα, το σωστό configuration των DNS servers, η βελτιστοποίηση για το mobile είναι μερικά μονάχα από τα τεχνικά θέματα που χρειάζονται προσοχή.

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Σε όλους αρέσει το γρήγορο internet, ιδίως στις μηχανές αναζήτησης. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι γρήγορη για να πετύχει υψηλή κατάταξη.

Ποιοτικά backlinks

Η λέξη-κλειδί είναι το ποιοτικά. Είναι σημαντικό να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι τώρα για το θέμα αυτό. Πλέον η ποιότητα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από την ποσότητα. Τα μη ποιοτικά backlinks αφήνουν πλέον αδιάφορες τις μηχανές αναζήτησης ενώ ενδέχεται να οδηγήσουν και σε τιμωρία από αυτές.

Παρουσία στα Social Media

Το πόσο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας φαίνεται από τα likes και τα shares που έχει στα social media. Έτσι λοιπόν αν και τα backlinks από αυτά έχουν συνήθως rel=”nofollow” η αξιοποίηση των social media αποτελεί μια καθοριστική παράμετρο για ένα επιτυχημένο Search Engine Optimization.

Συμπέρασμα

Μετά την έλευση του Penguin μέλλον πλέον έχουν οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν να πουν ενδιαφέροντα πράγματα με τρόπο φιλικό και ευχάριστο στους επισκέπτες τους. Το engagement με τους χρήστες τους όπως και θέματα branding αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.  Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η κατασκευή ιστοσελίδων γίνεται το στάδιο όπου μπαίνουν τα θεμέλια του ουσιαστικού SEO.