Λυγινού 20α, 18539, Πειραιάς
213 043 72 43

Web Performance & Web Accessibility

Δύο απ’ τις πιο σημαντικές πτυχές του World Wide Web (WWW) και όμως τόσο παραμελημένες…

Web Performance και Web Accessibility
… ή πως να κάνετε το web site σας ταχύτερο και πιο προσβάσιμο

web-accessibility

Το προσωπικό της Passion4Design παρακολούθησε τη διάλεξη που διοργανώθηκε από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας με θέμα “Web Performance και Web Accessibility”. Ευχαριστούμε τον κ. Πάνο Κουτσοδημητρόπουλο για την εκπληκτική παρουσίαση.

Το Web Performance αφορά τη δημιουργία-“χτίσιμο” web sites, που φορτώνουν, αλλά και λειτουργούν με ταχύτητες τέτοιες, που κάνουν τη ζωή των τελικών χρηστών καλύτερη.
Web Accessibility σημαίνει πως δημιουργώ-“χτίζω” ένα web site υπολογίζοντας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά προβλήματα όπως: τύφλωση και μειωμένη όραση, κώφωση και μειωμένη ακοή, μαθησιακές δυσκολίες, νοητικούς περιορισμούς, περιορισμένη δυνατότητα κίνησης, δυσκολιών στην ομιλία, φωτοευαισθησία και συνδυασμού αυτών.

Στη συγκεκριμένη διάλεξη ενημερωθήκαμε για τα βασικά των συγκεκριμένων τεχνολογιών, αλλά και πως τηρώντας συγκεκριμένες οδηγίες (και χρησιμοποιώντας τα ανάλογα εργαλεία) μπορούμε να κάνουμε το περιεχόμενο ενός web site πιο εύχρηστο ικανοποιώντας τόσο τους τελικούς χρήστες όσο και την εκπλήρωση επιχειρησιακών στόχων.

Πηγή: Ένωση Γραφιστών Ελλάδας