Λυγινού 20α, 18539, Πειραιάς
213 043 72 43

Facebook Messenger: Οι «μυστικές συνομιλίες» είναι εδώ!

Facebook Messenger - Μυστικές συνομιλίες

Προστατέψτε τις συνομιλίες σας

Κάτι από… Snapchat!

Το Facebook Messenger επιτρέπει πλέον στους χρήστες του δημοφιλούς δικτύου να επικοινωνούν με απόλυτη προστασία, εγκαινιάζοντας τις «μυστικές συνομιλίες».

Το νέο update παρέχει πλήρη (end – to end) κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει πως ούτε το ίδιο το Facebook δεν είναι σε θέση να διαβάσει τις συνομιλίες μας και κατ’ επέκταση να τις παραδώσει στις αρχές σε περίπτωση που του ζητηθεί.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βάζουν χρονοδιακόπτη στις μυστικές συνομιλίες, επιτρέποντας την «αυτοκαταστροφή» τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

«Έχουμε ως προτεραιότητα τους ανθρώπους σε ό,τι κι αν κάνουμε στο Messenger και σήμερα ξεκινάμε την παρουσίαση μιας νέας επιλογής μέσα στο Messenger που θα προστατεύει καλύτερα τις συζητήσεις πάνω σε ευαίσθητα θέματα», ανέφερε το Facebook στην ανακοίνωσή του.

Η προστασία των συνομιλιών είναι προαιρετική και αυτό γιατί η πρόσβαση επιτρέπεται να γίνει μέσω μόνο μίας συσκευής (κινητό, tablet ή υπολογιστή), για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συζητήσεις «ευαίσθητου» περιεχομένου. Και τα δύο άτομα που συμμετέχουν στη μυστική συζήτηση έχουν έναν κωδικό συσκευής που μπορούν να συγκρίνουν για να επαληθεύσουν ότι τα μηνύματα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα.

Οι μυστικές συνομιλίες δεν υποστηρίζουν, ακόμα τουλάχιστον, την αποστολή GIF’s και videos, την αποστολή πληρωμών ή άλλων δημοφιλών χαρακτηριστικών του Messenger.

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν θα έχουμε όλοι κατά νου ότι, ό,τι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο παύει πλέον να είναι αποκλειστικά δικό μας, μιας και υπάρχουν παντα τρόποι για να αντιγράψει κάποιος το περιεχόμενο μας όσο καλά προστατευμένο κι αν είναι αυτό! Στη συγκεκριμένη περίπτωση μην ξεχνάτε το στιγμιότυπο οθόνης με το οποίο μπορεί κάποιος να κοινοποιήσει τη συζήτησή μας ακόμα και αν είναι μυστική!!!

Για να ξεκινήσετε μια μυστική συζήτηση:

  1. Στην καρτέλα , πατήστε .
  2. Πατήστε Μυστική πάνω δεξιά.
  3. Επιλέξτε σε ποιον θέλετε να στείλετε μήνυμα.
  4. Αν θέλετε, πατήστε στο πλαίσιο κειμένου και ρυθμίστε ένα χρονικό όριο για να εξαφανιστούν τα μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα για τη μυστική συνομιλία και πως να επαληθεύσετε ότι η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη.

Related Posts