Λυγινού 20α, 18539, Πειραιάς
213 043 72 43

Γιατί ένα εστιατόριο χρειάζεται ιστοσελίδα;

Κάθε εστιατόριο οφείλει να έχει ιστοσελίδα! Σας αναλύουμε τους 7 λόγουςπου το πιστεύουμε με πάθος.

Το εστιατόριό σας αξίζει την καλύτερη παρουσίαση

Στις μέρες μας, κάθε επιχείρηση επιβάλλεται να έχει μια δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο. Η δημιουργία ενός website μονο θετικά έχει να προσφέρει στις εταιρείες, πόσο μάλλον στα εστιατόρια! Τα εστιατόρια που διατηρούν ένα σύγχρονο website, όχι μόνο μπορούν να προβληθούν σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία μοναδική εμπειρία για τους υπάρχοντες αλλά και για τους μελλοντικούς επισκέπτες τους.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι κάθε εστιατόριο οφείλει να έχει μια ιστοσελίδα. Παρακάτω σας αναλύουμε τους 7 λόγους που το πιστεύουμε με πάθος (αν και θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμη περισσότερους).

1. Προβολή χρήσιμων πληροφοριών

Μέσω μίας ιστοσελίδας, ένα εστιατόριο μπορεί να προβάλλει βασικές πληροφορίες χρήσιμες στους επισκέπτες του, όπως την ακριβή τοποθεσία του στον χάρτη. Μάλιστα με τη χρήση Google Maps μπορεί να προσφέρει οδηγίες για φτάσουν στο εστιατόριο οι επισκέπτες. Το ωράριο λειτουργίας, οι τρόποι πληρωμής και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους πελάτες σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα να ενημερώνετε εύκολα και γρήγορα τους επισκέπτες σας για ειδικές προσφορές ή βραδιές με ζωντανή μουσική, για την ενοικίαση του χώρου για εκδηλώσεις ή για την υπηρεσία διανομής στο σπίτι, έχοντας αναρτημένο και τον delivery κατάλογο σας!

2. Αναδείξτε τα Μενού σας ψηφιακά!

Παρουσιάστε τα πιάτα σας με φωτογραφίες υψηλής αισθητικής, περιγραφή & συστατικά! Σίγουρα έτσι δημιουργείτε την ανάγκη στον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας να θέλει να επισκεφθεί το εστιατόριό σας. Ενημερώστε τους επίσης για το είδος κουζίνας εστιατόριου (ινδικό φαγητό, κινέζικο, ευρωπαϊκή ή ελληνική κουζίνα) καθώς και για τις τιμές των πιάτων. Έτσι οι πελάτες σας θα είναι ενημερωμένοι για το φαγητό που προσφέρετε επομένως θα σας προτιμήσουν γι’ αυτό το λόγο. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ένας ψηφιακός κατάλογος μπορεί να αλλάξει σε δευτερόλεπτα και χωρίς κόστος σε αντίθεση με το έντυπο υλικό διαφήμισης (πχ. φυλλάδια).

3. Μια σύγχρονη επιχείρηση διαθέτει μια σύγχρονη και πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα!

Η εικόνα ενός επιτυχημένου εστιατορίου δεν νοείται χωρίς μια ιστοσελίδα. Όλοι οι μελλοντικοί επισκέπτες σας, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στο ταξίδι! Μια ιστοσελίδα προβολής του εστιατόριου σας, θα σας κάνει ευρύτερα γνωστούς, θα τραβήξει την προσοχή και θα αυξήσει τους επισκέπτες σας!

4. Απευθείας κρατήσεις

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που προσφέρει ένα σύγχρονο website, είναι οι online κρατήσεις! Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, μπορεί να κλείσει το δικό του τραπέζι στο εστιατόριό σας χωρίς ν’ απασχολήσει με ερωτήσεις και τηλέφωνα το προσωπικό. Αυτό σημαίνει ευκολία για τον επισκέπτη και μειωμένα κόστη για την επιχείρηση!

5. Κύρος, αξιοπιστία & branding για το εστιατόριό σας

Κάθε πιθανός επισκέπτης σας πριν αποφασίσει σε ποιο εστιατόριο θα γιορτάσει μία επέτειο ή θα επιλέξει απλά να δειπνήσει, ερευνά την αγορά. Ο πιο εύκολος και πλέον διαδεδομένος τρόπος, είναι η έρευνα μέσω διαδικτύου. Έχοντας μια ιστοσελίδα με καλό σχεδιασμό και πάντα ανανεωμένο περιεχόμενο, δείχνει ότι συμβαδίζετε με τη ροή της τεχνολογίας. Αυτό δημιουργεί σωστή επαγγελματική εικόνα και εμπνέει εμπιστοσύνη στον επισκέπτη του website σας και μελλοντικό επισκέπτη του εστιατορίου σας. Έχετε παλιό περιεχόμενο; Η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται σωστά σε κινητά και tablet; Είναι responsive το website σας ή μήπως χρειάζεται μια ανακατασκευή; Θα αφήνατε το εστιατόριό σας απεριποίητο και βρώμικο; Γιατί να αφήσετε την ιστοσελίδα του;

6. Μόνιμη διαφήμιση online χωρίς κόστος

Η ιστοσελίδα σας προβάλλει το εστιατόριό σας 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο χωρίς να “κλείνει” ποτέ. Με τη δική σας ιστοσελίδα, σπάτε τα γεωγραφικά σύνορα της επιχείρησής σας και αυξάνετε τις κρατήσεις σας. Σας βρίσκουν γρήγορα και εύκολα!
Μέσω ενός website, μπορείτε ν’ ανοίξετε την πόρτα του εστιατόριου σας σε επισκέπτες που θα μπορούσαν να έρθουν από οποιαδήποτε περιοχή και όχι μόνο σε όσους βρίσκονται στη γειτονιά της επιχείρησή σας. Αν δεν έχετε online παρουσία, τότε θα βρουν τα ανταγωνιστικά εστιατόρια που διαθέτουν online παρουσία και θα επιλέξουν ένα από αυτά. Αν λοιπόν εσείς είστε αυτοί που έχετε την σωστή διαδικτυακή παρουσία με βάση την ιστοσελίδα του εστιατορίου σας, τότε αυτόματα βρίσκεστε επικοινωνιακά ένα βήμα πιο μπροστά από τους άμεσους ανταγωνιστές σας! Η πιο αποτελεσματική διαφήμιση με το μικρότερο κόστος.

7. Σχέσεις με υπάρχοντες και νέους πελάτες

Χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα του εστιατορίου σας για να φέρετε πιο κοντά τους πελάτες στην επιχείρησή σας, στο χώρο σας και στα πιάτα σας. Δώστε στους χρήστες το έναυσμα να είναι αυτοί που θα εξαπλώσουν τη φήμη σας. Κρατήστε τους ενημερωμένους και ικανοποιημένους ενσωματώνοντας τη δυνατότητα εγγραφής τους στο newsletter σας, ώστε να τους στέλνετε με email τα νέα σας όσον αφορά το μενού ή προσφορές, τις ευχές σας σε περιόδους γιορτών, ή ό,τι άλλο εσείς κρίνετε καλό! Μεσα από την ιστοσελίδα, δημιουργείτε μια εικόνα στο μυαλό των επισκεπτών, μια προσδοκία και το σημαντικότερο μία έλξη για το φαγητό που θ’ απολαύσουν εστιατόριό σας. “Το μάτι είναι αχόρταγο” λένε κάποιοι και στον τομέα της εστίασης σίγουρα είναι κάτι που ισχύει απόλυτα. Εκμεταλλευτείτε το!

Θέλετε ν’ αναλύσουμε τις ανάγκες του δικού σας ξενοδοχείου και να σας προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130 33 53 62 ή στο [email protected]

Related Posts