Λυγινού 20α, 18539, Πειραιάς
213 043 72 43

Responsive Design

Το Responsive Design είναι ο τρόπος για να προσφέρετε στους χρήστες σας μια φιλικότερη εμπειρία πλοήγησης!

Μετα το πρόσφατο Mobilegeddon* της Google, θα πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η δημουργία μιας Responsive ιστοσελίδας.

Το Responsive Web Design, όπως ονομάζεται, πήρε την ονομασία του από την λέξη “Respond” και σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα ανταποκρίνεται & διαμορφώνεται ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης στην οποία εμφανίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ανοίξει μια ιστοσελίδα η οποία είναι Responsive από ένα smartphone, η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να κάνει μεγέθυνση ή να κάνει πλάγιο scroll για να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενο της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Η Google θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι το site σας είναι responsive και σας επιβραβεύει ανεβάζοντας σας ακόμα πιο ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα.

Έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο ποσοστό των χρηστών επιλέγει να συνδεθεί στο internet οποιαδήποτε στιγμή από το smartphone ή το tablet τους. Αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να έχει αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια σε αντίθεση με τη χρήση desktop υπολογιστών.

Αναρωτηθήκατε ποια είναι η εμπειρία που έχουν οι χρήστες όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδας σας; Είστε σε θέση να τους ικανοποιήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονή τους στο website σας;

Το Responsive Design είναι ο τρόπος για να προσφέρετε στους χρήστες σας μια φιλικότερη εμπειρία πλοήγησης!

Πλεονεκτήματα Responsive Web Design:

 • Διευκόλυνση του επισκέπτη της ιστοσελίδας
  Καθώς ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να κάνει συνεχώς μεγέθυνση για να διαβάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του προσφέρεται ένα πιο ευχάριστο, καλαίσθητο και γρήγορο περιβάλλον για να την εξερευνήσει.
 • Εύκολη ενημέρωση
  Σε αντίθεση με το να υπάρχει μία ιστοσελίδα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία εφαρμογή ή μια άλλη έκδοση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, το Responsive Design διευκολύνει το διαχειριστή της με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει δύο ιστοσελίδες αλλά μόνο την κεντρική. Κατά συνέπεια αυτό τον γλυτώνει από πολύ χρόνο και έξοδα.
 • Αύξηση χρηστικότητας και χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδας
  Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα από μια κινητή συσκευή, δεν θα παραμείνει πολύ ώρα στην ιστοσελίδα αν αυτή δεν τον διευκολύνει. Ενώ αν η ιστοσελίδα είναι Responsive οι πιθανότητες να περιηγηθεί σε όλες τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα είναι πολύ υψηλότερες.
 • Προσαρμοστικότητα
  Μία responsive ιστοσελίδα θα προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ανάλυση, η οποία μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμη και να μην γνωρίζουμε.
 • Κόστος
  Η responsive σχεδίαση είναι οικονομικότερη από τη δημιουργία ξεχωριστών ιστοσελίδων ή εφαρμογών για κάθε συσκευή (πχ. Mobile Site).

*Mobilegeddon is a name given by webmasters and web-developers to the Google’s algorithm update of April 21, 2015. The main effect of this update is give priority to web sites that display well on smartphones and other mobile devices. The change does not affect searches made from a desktop computer or a laptop.

Related Posts